folket der gik i seng i en en supermagt
russiske røverhistorier
Latter letter
Russisk stand-up
sagt om rusland
sigende citater
KermlinRussia
satire vs censur
foredrag
godt ind i rusland
links
ссылки, länker ...
 

KermlinRussia

"Det er ikke svært at regne sig frem til ens IQ. Tag tallet 150 og fratræk dollarkursen på det tidspunkt, da De forstod, at Putin fører landet ud i en katastrofe.

Senest opdateret 2017.10.02 Tilliden til myndigheder og medier kan ligge på et meget lille sted i Rusland og flere er helt holdt op med at se fjernsyn og læse aviser. I stedet tyr man til Facebook, Zhivoj Zhurnal - den russiske udgave af LiveJournal - eller Twitter, hvor politikere, privatpersoner og journalister blogger om politik. Det gælder for eksempel aktivisten Aleksej Aleksej Navalnyj og den tidligere finansminister Aleksej Kudrin.

 

En af de første populære tweets var KermlinRussia - en satirisk udgave af tidligere præsident Dmitrij Medvedevs officielle twitterprofil, KremlinRussia.
 Foreign Affairs Moskva-korrespondent Julia Ioffe fik ved årsskiftet 2010-2011 under stor hemmelighedsfuldhed et interview i stand med personerne bag det falske Kreml-tweet. De to unge forfattere, som Ioffe vælger at kalde Sasha (Aleksandr) og Masha (Maria), beskriver deres stigende frustration med et system, hvor politik er centreret omkring en elite af nogle få tusinde mennesker, der gætter på, hvilket personligt forhold Putin og Medvedev har og i hvilken retning de politiske vinde vil blæse. Det er deres indtryk, at mange af deres 65.000 læsere også følger den rigtige præsidents tweets, men at mange ville ønske at KermlinRussia var den rigtige.
"Folk ville ønske, at det var præsidenten selv, der skrev den. (...) Folk håber stadig, at vores præsident er en vittig, skarp og tænkende person. Alle skrive hele tiden til os, at KermlinRussia bare er hans alter ego, at de her er hans egentlige tanker og hvad han skriver på den officielle Twitter bare er PR," udtaler "Masha" til Foreign Policy.

Interviewet fandt sted få uger efter, at Kreml valgte at åbne en ny Twitterprofil, der ikke kan forveksles med KermlinRussia, nemlig MedvedevRussia.

I dag har Putin igen indtaget præsidentembedet. Vladimir Putin er notorisk uinteresseret i moderne informationsteknologi og twitter ikke. Og, selvom KermlinRussia ikke længere har samme snært, vid og bid som i 2011, bliver der stadig af og til leveret en bredside mod det russiske establishment.


Smagsprøver


"Vi fortier diplomatisk sundheden:
Sundhed[sudgifter, jg]:
Tyskland: $336 mia.
Rusland: $67 mia

Forsvar:
Rusland: $69 mia
Tyskland: $41 mia"
31. august 2017.
Der er blevet kraftigt ned på uddannelse og sundhed i de seneste år, mens udgifterne til forsvar er stort set uændrede.

"Det er ikke svært at regne sig frem til ens IQ. Tag tallet 150 og fratræk dollarkursen på det tidspunkt, da De forstod, at Putin fører landet ud i en katastrofe."
30. januar 2016.
Dollaren kostede i foråret 2014 omkring 30 rubler, men har siden december 2014 ligger omkring 60 rubler.

"Efterår, rublen falder trindt om land"
01.09.14
Om den støt faldende rubelkurs i lyset af konflikten i Østukraine og Den russiske Centralbanks beslutning om at lade rubelkursen flyde frit

"Dollaren koster 38 rubler og euroen 50. Så kan I lære det, forpulede gayropæere og amerikøjsere, hvordan har I måske tænkt jer at leve med så dyre penge?"
01.09.14
Om den faldende rubelkurs og den tilsyneladende udbredte vilje til at lide økonomisk afsavn i den geopolitiske kamp med det imperialistiske Vesten. 

Dumaen afskaffer direkte valg til borgmesterposter indtil teknologien tillader at klone Tjurov til hver eneste valgkommission i landet.
15. april 2014
Om et lovforslag, der vil afskaffe direkte borgmestervalg i en række storbyer. Og om den nationale valgkommissions formand, Vladimir Tjurov, der til dato ikke har fundet eksempler på snyd.

Handel med statsorganer nu tilladt i Rusland
11.09.13.
Om den evige flytten rundt på embedsmænd og ministre i ministerier og styrelser.

Det mest udbredte svar i disse dage er: "Hej, jeg er på Cypern, kan du gøre det kort?"
21.03.13 
Om den udbredte russiske panik med udsigten til at Cypern vil finansiere sit statsunderskud ved at konfiskere en del af alle indestående på cypriotiske konti. Det vil gå ud over mange velhavende russere, der har valgt at placere (og næppe skattedeklarere) midler i østatens banker. 

Vi har det med valg, som man havde det med pølser i sovjettiden: man slås, bider, lader sine egne smutte udenom køen og laver drama.
12.10.12
I den planøkonomiske Sovjetunion, måtte man tilbringe timer og dage i kø efter simple fornødenheder, såsom pølse eller bananer. Medmindre man havde "kontakter" og kunne sikre sig adgang på den måde.  

Når vi nu alligevel er på vej tilbage til middelalderen, lad os så genindføre tiende, så får vi se, hvor mange sande troende, der viser sig at være i vores land.
20.08.12
Kommentar til den religiøst motiverede dom til tre medlemmer af den feministiske flash-mob-punk-gruppe Pussy Riot. 

Pussy Riot har påført præsidenten og millioner af troende moralsk tab. Deres skyld er i sandhed uendelig. 15.08.12.
Kommentar til en verserende retssag mod Pussy Riot, der efter en happening i Frelserkatedralen risikerer syv års fængsel for "hooliganisme". 

Vladimir Putin forsøgte at bringe Rusland tilbage til Sovjettiden, men var for grundig og landede i middelalderen.
30.07.12 

Ksenija Anatoljevna, vi skal ikke kun lave en rebranding, men også finde et andet marked at afsætte det lort på. 10.01.12
Kommentar til Ksenija Sobtjaks udmelding om, at Putin trænger til en rebranding. Sobtjak er datter af den myrdede borgmester i Sankt Petersborg Anatolij Sobtjak og er Ruslands svar på Paris Hilton. 

Falsifikation sb., -en, -er. Indretning til stabilisering af en båd.
02.12.11
Et hint til de stadigt flere påstande om valgsvindel i forbindelse med dumavalget d. 4. december

De såkaldt oppositionelle har købt Mercedeser for beskidte vestlige penge. Men medlemmerne af Forenet Rusland har købt Mercedeser for jeres ærligt tjente penge.
23.11.11 

Det går ad Vova til i Rusland
18.09.11
Efter udmeldingen om, at Vladirmir (Vova) Putin stiller op til præsidentvalget.
Se Det går ad Vova til

I dag er præsidenten nået en alder af 46. 47 procent af russerne mener, at det er det eneste, han har opnået. 15.09.11  

Alle de, som ikke stemte for Forenet Rusland ved sidste valg, kan gøre det denne gang og se, hvad der vil ændre sig ved det.
12.09.11
Om regeringspartiets altdominerende rolle i russisk politik

Vi har ikke et dårligt investeringsklima, men et stærkt kontinentalt.

Borgerne er de sande ejere af vores land. Heldigvis har de så små aktieposter, at landets ledelse ikke behøver tage hensyn til dem.
19.07.11 

For at fordoble BNP per capita bliver vi nødt til at halvere befolkningen.
16.07.11 

En sænkning af spærregrænsen fra syv til fem procent vil ikke forhindre statsdumaen i at udfylde sin dekorative funktion.
24.06.11 

Hvis alt kun fungerer på signal fra Kreml, så betyder det, at systemet er sygt og at dét skal skiftes ud, ikke præsidenten.
17.06.11 

Hvis man forvandler sit folk til får, så kommer ulvene før eller siden og spiser dem.
11.05.11  

Vi har ikke et dårligt investeringsklima, men et stærkt kontinentalt.
06.03.11 

Vi tvivlede på BPs loyalitet indtil de svinede halvdelen af den amerikanske kystlinie til. Nu kan vi trygt betro dem vores hav.
17.01.11
Fra da olieselskabet BP sammen med russiske Rosneft offentliggjorde sine planer om at udvinde olie i russisk Arktis.