intet nyt fra vestfronten
podcast om det tidligere sovjet
Interviews
transskriptioner af interviews
En ny dag i morgen
Interview med redaktør på Meduza Ivan Kolpakov.
Jeg rejser ingen steder
fuldt interview med Polina Kuzavljova
podcast i undervisningen
om brug af lyd i undervisningen
 

podcast i undervisningen

 
 
En usb-mikrofon til et par hundrede kroner og et gratis lydredigeringsprogram - så er du kørende. Skærmbillede.


Planche, præsentation, perfomance ... Produktet kan antage vidt forskellige former, når der skal samles op efter et fagligt forløb. Ofte falder valget dog på en visuel præsentationsform og dermed afskærer man sig ved de mange fordele der er ved lade elever/studerende/kursister aflevere i form af lyd.

Ved at lade lyd indgå i præsentationen skaber man afveksling for alle, men også nye muligheder for de svage stavere, dem, der ikke bryder sig om at stå foran klassen samt dem, der lærer mest ved at lytte.

Det er hverken dyrt eller svært at optage og redigere lyd. Man downloader blot et af de flere udmærkede gratis redigeringsprogrammer, fx Audacity, og anskaffer sig en usb-mikrofon til nogle få hundrede kroner - så er man kørende. For eksempler på endags podcast-produktioner lavet med udstyr for under 500 kroner kan du lytte til disse to podcastproduktioner lavet sammen med elever i København Kommunes Ungdomsskole.

Hvis du har lidt flere penge at gøre godt med kan du på Intet nyt fra vestfrontens hjemmeside se en beskrivelse af det udstyr, vi bruger der.