mit cv
мое резюме
ubuntu
- om linux
artikler
статьи
fra kristeligt dagblad
om tro, værdier og historie
artikler i ingeniøren
videnskab og erkendelse
fra weekendavisen
essays og analyser
fra maskinbladet
om landbrug
diverse medier
brancheblade mv.
enercurity.org
en blog om energisikkerhed
 

fra Kristeligt Dagblad
Den ortodokse kirke vil være med til at forme Rusland 


Den ortodokse kirke har foreslået, at Rusland skal udarbejde et menneskerettighedssyn, der understreger det kollektive fremfor det individuelle I sidste uge opfordrede den russisk-ortodokse kirke til at udarbejde et russisk menneskerettighedssyn, der i modsætning til det vestlige tilgodeser værdier som stat og samfund. Det har fået menneskerettighedsforkæmpere og liberale journalister til at beskylde kirken for at gå Kremls ærinde ved at dæmonisere Vesten og propagandere for kollektive rettigheder fremfor individuelle (...)
Kristeligt Dagblad 9. august 2005For russerne er holocaust en parentes

ANDEN VERDENSKRIGS AFSLUTNING For russerne er det underligt at understrege den jødiske tragedie, når millioner af russere døde i krigen mod Tyskland. 14 år efter Sovjets opløsning befinder Rusland sig stadig i et moralsk og religiøst tomrum, mener jødernes talsmand i Rusland, Baruch Goren

Rusland oplever i disse år en kraftig vækst i antallet af racistiske overfald og drab på udvekslingsstuderende. Den 20. april var således ligefrem en uofficiel fridag for asiatiske og afrikanske studerende i Rusland. De holdt sig igen i år hjemme af frygt for at blive udsat for racistiske overfald på denne dato, Adolf Hitlers fødselsdag.

Mange russere spørger sig selv, hvordan unge mænd, hvis bedste- og oldefædre kæmpede og døde i kampen mod nazismen, selv bliver nazister? Informati-onschef i Føderationen af jødiske menigheder i Rusland, Baruch Goren, mener imidlertid, at der ligger en fejl indbygget i spørgsmålet (...)
Kristeligt Dagblad, 3. maj 2005.