mit cv
мое резюме
ubuntu
- om linux
artikler
статьи
fra kristeligt dagblad
om tro, værdier og historie
artikler i ingeniøren
videnskab og erkendelse
fra weekendavisen
essays og analyser
fra maskinbladet
om landbrug
diverse medier
brancheblade mv.
enercurity.org
en blog om energisikkerhed
 

fra Maskinbladet

Smuglerkød på anden klasse

Kiev 20.30. Vogn nummer syv har netop forladt Kievs hovedbanegård. Togstewardessen er i færd med at hale nogle sorte bæreposer ud under sæderne overfor. Hun trækker dem efter sig ned ad gangen og tørrer derpå gulvet over med en klud.
- Hvad er det, undrer en kvinde sig, da togstewardessen er gået igen.
- Kød, svarer min sidemand, som om det var den naturligste ting at transportere i en sovevogn ved stuetemperatur. Han fortæller, at både okse- og svinekød i Zjmerinkka, hvor toget kommer fra, koster omkring 17 kroner kiloet. I Moskva er priserne mere end dobbelt så høje. (...)
Maskinbladet


- Du skal skære fjorten dage af i begge ender

 

Kommunikation og en kort vækstsæson har været blandt de største udfordringer for investorerne bag Taldom-farmen

Der er langt fra Danmark til Taldom. Det har de otte investorer bag Agripo-Taldom måttet sande flere gange, siden de i 2003 besluttede at etablere svineproduktion i Rusland.

Projektet har været plaget af en del forsinkelser. Nogle skyldtes problemer med at få leveret byggematerialer, hvilket tvang danskerne til at istandsætte flere gamle bygninger, end det oprindeligt var planen.

Andre forsinkelser skyldtes forskelle på dansk og russisk praksis.

- Hvis man giver danske arbejdstegninger til en russisk håndværker, så vil han læse dem ud fra sin uddannelse og erfaring, og det skal man være obs på, siger en af de otte investorer, Henrik Hoeck, der selv er svineproducent.


Andre artikler bragt i Maskinbladet