politik
политика
økonomi
экономика
energi
энергия
kultur
культура
 

Russerne holder sig fra politik

 
 
Det er evnen til at tvinge folk til det her, der bliver afgørende ved præsidentvalget. Foto: dmitriykrilov


Udfaldet af søndagens russiske præsidentvalg afhænger hverken af økonomi, udenrigspolitik eller vælgernes reelle opbakning til Putin. Det handler om, hvor godt styr regionerne har på deres befolkninger, mener eksperter

17.03.2018
Søndag går russerne til stemmeboksene, og på papiret kan de vælge mellem Vladimir Putin og hans syv udfordrere til præsidentposten.

Men reelt har de ikke noget valg, mener professor Jevgenij Gontmakher fra den russiske tænketank Institute of Contemporary Development.

»Folk ikke har noget valg, når hele propagandaen er bygget op på den måde, at der kun er Putin og alle andre er useriøse. Selvom du ikke har specielt høje tanker om Putin, så har du det indtryk, at alle andre nok er værre,« siger den russiske økonom.

I sine 19 år ved magten har Putin aldrig deltaget i politiske debatter. I denne valgkamp har Putin kun optrådt i de daglige nyhedsudsendelser og så i de to nye timelange dokumentar-progammer om hans baggrund og tid ved magten, som er blevet offentliggjort op til valget. Hans syv modkandidater i stedet været overladt til at skændes med hinanden i de planlagte tv-debatter. Det gælder blandt andet den (...)

Artiklen kan læses i sin helhed på Informations hjemmeside.
 
Tilføj kommentar