politik
политика
økonomi
экономика
energi
энергия
kultur
культура
 

Putin har strippet de demokratiske institutioner for magt, men det gør ham ikke enevældig

 
 
Putin med en rekvisit fra filmen "Viking". Foto: putin.kremlin.ru


Efter atten år som præsident og premierminister synes Putins magt total. Men ser man bag facaden, ligner den russiske præsident mere en vigtig mellemmand i et større magtspil end en enevældig hersker, siger en forsker og en kommentator

13.03.2018 »Uden Putin intet Rusland,« lød det fra viceсhef for den russiske præsidentadministration Vjatjeslav Volodin i oktober 2014, da Vesten havde indført sanktioner mod Rusland, og de russiske magteliter rykkede sammen omkring den russiske præsident.

Og sådan lyder mottoet tilsyneladende stadig. I de statskontrollerede medier stilles de syv bejlere til Putins post i et tvivlsomt lys, mens statsoverhovedet ses give alfaderlige råd til ministre og embedsmænd ved natlige møder i sin residens.

Vladimir Putin vil ifølge de statslige meningsmålingsinstitutter vinde præsidentvalget søndag med omkring 70 procent af stemmerne og kan derved forblive i embedet indtil 2024. Til den tid vil han have været præsident i 20 år og premierminister i fem. Den 65-årige Putins magt synes total.

Magten ligger imidlertid ikke hos ham alene, påpeger Rasmus Nilsson, ph.d i statskundskab ved University College London (...)

Artiklen kan læses i sin helhed på Informations hjemmeside.

 
Tilføj kommentar