politik
политика
økonomi
экономика
energi
энергия
kultur
культура
 

I de fede år drukner Rusland konflikterne i penge – nu er kassen snart tom

 
 
De store korruptionssager i Rusland er måske i virkeligheden udtryk for interne magtkampe. Foto: Pixabay.


Mens den russiske premierminister går fri, ruller andre kulørte korruptionsskandaler på stribe i Rusland. Ifølge russiske iagttagere er sagerne del af en årelang magtkamp mellem efterretningstjenester og magtministerier – og et udtryk for, at systemet fattes penge

’Hattemageren’, ’Martsharen’ og ’Lewis’ havde angiveligt gennem længere tid hacket sig adgang til højtstående politikere, embedsmænd og journalister og solgt deres private korrespondance til højstbydende.

Men nu er det meste af hackergruppen ’Sjaltaj Boltaj’ (’Klumpe Dumpe’, red.) anholdt, og om to uger begynder retssagen mod den 45-årige forretningsmand ’Lewis’, som er den formodede hjerne bag hackergruppen. Ifølge avisen Novaja Gazeta er fire højtplacerede embedsmænd i FSB’s center for informationssikkerhed også tilbageholdt i sagen.

Anholdelserne er de seneste i en bølge af spektakulære korruptionssager, der er skyllet ind over Rusland. Mens myndighederne er hurtige til at affeje korruptionsanklager mod top-politikere som premierminister Dmitrij Medvedev, der denne weekend trak tusindvis af demonstranter på gaden i en række russiske byer, bliver top-embedsmænd jævnligt tilbageholdt for at have stukket tre-cifrede millionbeløb i lommerne.

(...)

Artiklen kan læses i sin helhed på www.information.dk

 
Tilføj kommentar