politik
политика
økonomi
экономика
energi
энергия
kultur
культура
 

Korruptionen blomstrer blandt moralens vogtere i Rusland

 
 
Kirkebyggeri - religiøs vækkelse eller pengemaskine? Foto: Wikipedia.


09.09.2017 Den russisk ortodokse kirke ønsker at fremstå som moralens vogter. Meget tyder dog på, at den er lige så dybt involveret i lyssky økonomiske aktiviteter som resten af det russiske samfund, fra bunden og helt op i toppen


»Korruption fortærer selve vævet i det menneskelige samfund og undergraver statens grundvold,« udtalte den russisk ortodokse kirkes overhoved, patriark Kirill, i 2015 under underskrivelsen af en samarbejdsaftale med den russiske rigsrevision.

Patriarken udtrykte endda sin forvisning om, at kirken kunne hjælpe rigsrevisorerne i kampen mod korruption ved at »opdrage folk i den evangeliske ånd«.

Nu er den russiske ortodokse kirke så selv blevet indblandet i en række korruptionsskandaler. Senest forsvandt bankdirektøren for kirkens bank, Peresvet, før sommeren med omkring 500 mio. kroner i kufferten.

Bankdirektøren er ikke et enkeltstående tilfælde, mener lektor i historie Nikolaj Mitrokhin fra Universität Bremen. Kirken er nemlig selv gennemkorrumperet, og når den overhovedet samarbejder med rigsrevisionen, er det for at skjule sine egne misgerninger.

(...)

Artiklen kan læses i sin helhed på Informations hjemmeside.

 
 
 
Tilføj kommentar