politik
политика
økonomi
экономика
energi
энергия
kultur
культура
 

Demokrati på russisk: Brug din stemme, før nogen bruger den for dig

 
 
Oppositionens stærkeste kort, Navalnyj til højre og Sobtjak til venstre, modarbejder hinanden, mener flere. Foto: Sputnik Usbekistan.


21.11.2017
»Stem mod alle, stem på Ksenija Sobtjak«.

Med det slogan meldte den 36-årige stjernejournalist Ksenija Sobtjak i sidste måned sit kandidatur til det russiske præsidentvalg næste forår.

Hun opfordrer russerne til at sætte kryds ved sit navn for at udtrykke deres protest mod et stivnet autoritært regime, hvor resten af felt udgøres af bedagede gengangere: den 65-årige liberale politiker Grigorij Javlinskij, den 73-årige kommunist Gennadij Sjuganov og den 71-årige nationalist Sjirinovskij, der stiller op til deres henholdsvis tredje, femte og sjette præsidentvalg, og så den 65-årige Vladimir Putin, der ventes at vinde sit fjerde præsidentvalg med sikker margin.

Ksenija Sobjtaks kandidatur har imidlertid fået en blandet modtagelse i den russiske opposition.

Flere argumenterer for, at hun langt fra er nogen ideel protestkandidat. Med sine relativt liberale økonomiske synspunkter og sine udtalelser om, at Krim ikke er russisk, appellerer hun hverken til Sjuganovs socialistiske eller til Sjirinovskijs patriotiske vælgere, men til (...)

Artiklen kan læses i sin helhed på Informations hjemmeside.

 
Tilføj kommentar