politik
политика
økonomi
экономика
energi
энергия
kultur
культура
 

Oktober­revolutionen passer dårligt ind i Putins fortælling om Rusland

 
 
Det nuværende russiske regime er konservativt og bevarende, og med sin tro på en genoprettelse af den oprindelige kristendom er det langt fra de gamle revolutionære, siger historiker. Foto: Kremlin.ru


01.11.2017 Medier og museer verden over har markeret hundredeåret for den russiske revolution i hele 2017, men i Rusland er jubilæet gået ret upåagtet hen.Debatten har været præget af liberale historikere og repræsentanter for den russiskortodokse kirke, mens det autoritære regime har forbigået hundredeåret i næsten total tavshed.
Regeringen har det problem, at den forsøger at bygge sin egen legitimitet på både Sovjettiden og det russiske kejserdømme, siger ph.d. i sociologi ved Stony Brook University, Darja Khlevnjuk.
»Det politiske regime foretrækker historier om stabilitet, men de forsøg, som staten af og til foretager for at forbinde den halvfjerdsårige sovjetiske periode med den tusindårige russiske historie, støder gang på gang på problemer med revolutionen. For revolutionen er en historie om et brud mellem de to historier,« forklarer Darja Khlevnjuk.

Hun er forfatter på rapporten ’Hvilken fortid har fremtidens Rusland brug for?’, der er udgivet af Det russiske frihistoriske selskab. Rapporten er baseret på interviews med historielærere, lærerbogsforfattere, museumsfolk og lokalhistorikere.

 
 
Erindringen om 1917 falmede allerede i sovjettiden.


(....)
Artiklen kan læses i sin helhed på Informations hjemmeside.

 
Tilføj kommentar